McDonalds

Tjenare!
 
Först goda nyheter, väldigt smarriga faktiskt, jag fick jobbet på McDonalds! Så nu är jag  anställd på donken (snart, skriver under kontraktet nästa fredag, snabba puckar, telefonsamtal lördag, intervju måndag och jobb torsdag!). Nästa fredag är också min första arbetsdag! Jag är peppad, lite nervös och undrar vad jag gett mig in på, sjukt oigenomtänkt, fast ändå roligt! Jag tror det här blir asbra! Det ska bli nice att kunna skriva på CV:t och säga att jag har kassaerfarenhet. Och personalrabatten sitter inte fel alltså haha!

Igår hade jag mina mycket goda vänner från min förra klass här på tjejmiddag. Vi lagade tacos tillsammans, pratade, hetsåt som det brukar bli med tacos och såg på gamla filmer från högstadiet. Det var fantastiskt mysigt, och jag hade nästan glömt hur kul vi kan ha tillsammans! Det får inte gå lika lång tid tills vi ses igen!
 
Avslutningen i nian. ignorera min brutala snebena.
 
Klassresan i nian när jag precis stukadt foten och fick hoppa på kryckor... fail...
 
 
Högstadiet var inte så farligt ändå! Vi hade många fina stunder, och jag saknar det faktiskt ibland om jag ska vara ärlig! 

På gång

Nu har ABC-gruppen lagt ut beräknad leveransens för studentmössorna... Och de kommer nästa eller nästnästa vecka!!! Crazy, trodde de skulle komma i april eller nått!

Btw ska jag försöka få tag på biljetter till Justin Bieber konserten imorgon, så håll era tummar för oss!


Ps A må+ti grupp

Igår blev det rätt sent. Fattar inte hur det kunde bli så här igen... Jag var ju ute i jättegod tid, och ett av mina nyårslöften var att sova mer än 6 timmar varje natt, och inte sitta och panikplugga på natten som resten av min gymnasietid, försöka bättra på mig sista terminen liksom! Men jag käkade middag i sängen och hade bra musik och la mig ändå relativt tidigt! Ikväll blir det nog samma grej efter dansen, men det var första och sista gången!
Här är också en bild från Hillsong igår, jag mår bra av att åka dit, man fylls på med glädje och kärlek, och igår var det dessutom riktigt bra talat.

Nu ska jag på arbetsintervju för donken...(?) jag sökte för ganska länge sen, men de hade tydligen kvar mig, så önska mig lycka till!

 

kram


Ordning och reda

En viktig sak för mig när jag ska plugga är att det är ordning och reda på materialet. I matten skriver jag ner alla olika punkter jag måste träna på och vilka sidor allt finns på + tal som är svåra och jag behöver hjälp med på ett separat papper med färgpennor. Desstutom kodar jag de olika områderna inom avsnittet i grönt, orange/gult och rött - för att veta hur bra jag kan det, och hur mycket tid jag måste lägga på just de talen.
Nu när jag pluggar psykolog har jag dels mina gamla antecktningar från lektionerna som är strukturerade, och dels nya repetitionsanteckningar som ska vara så tydliga som möjligt. Fullständiga och korrekta meningar, rättstavade ord, punktlistor, tabeller, kursiv stil för viktiga begrepp och fet stil för nya avsnitt. Det är allt väldigt viktigt för att jag ska kunna lära mig, koncentrera mig och komma ihåg saker. Väldigt pedantiskt är det, och nästan lite tvångsmässigt. En annan sak är att jag som oftast när jag pluggar inför ett prov, äter samtidigt. Ikväll blev det keso på knäckebröd, kaviar-knäckebröd och lite yoghurt. Och jag lyssnar såklart på musik, utan musik kan jag absolut inte koncentrera mig. Plus att det oftast slutar med att jag sätter upp håret i en tofs efter mer eller mindre lång tid. 

Hur gör ni när ni pluggar? Har ni nått speciellt sätt, eller kör ni bara på lite som det kommer?
 
 

Do the D-D-Dance til you get it right

Jag överöser er med musik just nu, och skickar sms till mina vänner med låttips, men det är bara för att ni faktiskt måste höra de här låtarna. Jag satt här om dagen med min spotifylista och kände att jag behövde lite nya låtar, att jag inte uppdaterat listan på ett tag liksom. Och nu bara rullar nya favoriter in, kan inte bestämma vilken som är bäst!!
 
Kom ihåg vem som tipsade er om The Royal Concept och låten D-D-Dance när ni älskar den och inte kan sluta dansa till den om några veckor (helst några minuter). 
 
 
 
Nu ska jag plugga psykologi, för jag laddade upp inför veckan på Hillsong ikväll istället. Första sena natten på terminen.

Dansa, pausa, snurra

Var på första dansövningen till balen idag! Var inte alls peppad först, kände ingen, kunde inte dansa osv. osv. Men sen ljög jag för mig själv och lurade mig att jag var feeeeett taggad, och då var jag faktiskt på bättre humör och lite peppad faktiskt! Och det blev mycket roligare än jag tänkt mig. Folk var i min ålder, det var inte lika svårt som jag trott och det var faktiskt roligt. Inte alls stelt, och jag hade några att prata med! Skönt, tror den här balen kommer bli roligare än förväntat! Det är en helt annorlunda grej, men en rolig tradition. Ibland är det bra att ha rötter i flera kulturer!
 
Ikväll hade jag Fridah här och vi bara mös med glass och godis! Hade knappt tid att göra nått annat än att snacka! Riktigt trevlig kväll alltså!
 
Nu ska jag sova och sluta tänka i tre-takt efter valsen! Puss

OneRepublic

Jag måste ge er mer musiktips, för klarar inte av att veta att folk inte har hört den här låten! OneRepublic - If i lose myself. Jag älskade den från första tonen.

 

Puss


Jag älskar er John och Oskar

Johnossi har släppt nytt. Gone Forever. Den är fantastisk. Replayknappen är min bästa vän.


Jag vill vara magisk

FAME idag med Adina för tredje gången, den är sjukt bra, och en del av sång prestationerna är breathtaking, magiska.


Bara glad

Jag blir lite sen till lunchen i skolan eftersom att jag bestämde mig för att ta en långpromenad med Nisse nu när det var så härligt väder! Nu sitter jag på 2:ans buss istället för tunnelbanan, det var nått strul där, och njuter av hur fantastiskt vackert Stockholm är när solen lyser och man faktiskt kan se något! Även om det är -18 (no joke) och mina tår fryser så är det en anledning att inte flytta här ifrån!
Som ni kanske hör är jag på bra humör idag! Är bara allmänt glad och tacksam för allt. Även om jag har engelska idag och jag kommer få kasta i mig lunchen på en kvart, så är det en bra dag! Efter skolan ska jag träna med Adina och gå på yoga! Inte min grej, men jag har fått nån knäpp på att stretcha och bli vigare, så varför inte! Sen ska vi se FAME musikalen tillsammans på kvällen, så det blir en bra kväll!!

Ha en bra dag allihop!


Frukost och psykologiplugg

Tips: Turkisk yoghurt med lite honung och tranbär i. Mums!


-15

Det är så otroligt kallt ute att man fryser tårna av sig, samtidigt som man inte kan använda telefonen för fingrarna dör av kyla redan innan man har lyckats låsa upp telefonen. Idag på fiket en stund efter att ha varit ute var fingrarna fortfarande så stela och frusna att jag knappt kunde dubbelklicka på hemknappen. Intressant ellerhur?
 
Jag sover med dubbla täcken, för mitt rum är av nån anledning kallast i hela huset... godnatt

LaChapelle

Som en surprise kom nyheten att vi skulle till Fotografiska idag på fotografiskbildlektionen. Lite jobbigt, för då hade jag släpat på datorn i onödan, men jättekul samtidigt, för ville verkligen gärna se David LaChapelles utställning som täcker hela museet nu! Allt från musikvideos, kändisfotografier till negativ av dollarsedlar och omgjorda fotografier från 70-talet, köpta från privatpersoner. Det som utmärker honom är alla färgerna, men mest hans kulisser som påminner om filmscener, uppbyggda för varje foto! Mycket värt!Eftersom att jag hade ett möte senare på kvällen stannade jag i stan och pluggade på Café String och hann även med en snabbfika med Jacqueline som går i skolan i närheten! Kände mig fett estetisk på ett retrocafé med hipster-mössa, rutig skjorta och Pride & Prejudice att läsa haha. 

Mötet var med Fröken Malms Barnvaktsbyrå, där jag nu officiellt är anställd! De är så trevliga och kan inte vänta på att få börja jobba med barnen hos en familj!

Nu ska jag hem och tina upp fötterna och plugga!

 

 

 

 


Midnight City - M83

Idag var en bra dag. För det första måste jag skryta lite om mitt svenska betyg, för det är faktiskt min blogg, och att inte vara så lagom handlade faktiskt min Svenska B nationella text om, som jag fick 10 på, vilket är högsta betyg = MVG. Jag tyckte mitt muntliga gick kaosdåligt och att min text inte var så bra, men se där, den var inte så dålig den!

Sen hängde jag med några favoritpersoner, Carro och Mackan, det är härligt att vara samlade igen!
När jag kom hem var jag inte sugen på den vanliga mackan till mellis. Igår åt jag avocadomacka och multivitamin juice, men avocadon var slut så fick hitta på nått annat. Så gjorde en smoothie med banan och kiwi + müsli och lite turkisk yoghurt med honung och tranbär! Mums! Sen tvingade jag mig ner till gymmet och sprang en halvtimme, körde lite Tabata och sen massa stretch. Idag när jag satt på bussen kände jag hur det strechade, och insåg att det nog var dags att inte vara så extremt stel, redan som 17 åring!


Nu ska jag sova, pepp inför mattelektionen imorgon... Inte.

 

 


Tabata

Jenny fick med mig till gymmet igår och vi körde på rejält, speciellt armar. Jag har ju varit stark i armarna, men har tappat en del... Egentligen borde jag fokusera på ben och bål nu inför skidresan till Kittelfjäll, för jag vet att man blir trött i benen efter ett par dagars åkning, och förr om åren har jag ju varit vältränad!!
Sen testade jag en metod jag har hört om, Tabata. Det går ut på att man kör sin övning (jag gjorde plankan) i 20 sekunder och sen vilar i tio , och håller på så i fyra minuter. Det skulle typ vara mest effektivt! Så jag laddade ner en app,Tabata Timer, som tar tid, och på slutet får man en medalj! Då känner man sig duktig haha!


Rätt

Ibland känner man bara att man har hittat rätt. Att man passar in, att man är välkommen, att man är en del av gemenskapen. Igår var jag och några av mina vänner på Hillsong Church Stockholm. Jag och Fridah var ju där för några veckor sedan, och efter det var fler sugna på att följa med. Igår var på på deras 19-möte, som är lite mer inriktat på ungdomar, och boy, Nalen var fullsatt med glada, trevliga, taggade unga människor. Efteråt var vi alla uppjagade, för det var så bra. Det är en helt annan stämning där, inte för att våra möten är dåliga, det var bara annorlunda, och mer som när man är på konferens och festival. Det var mer pepp och känslan av att vi tillsammans var på väg att förändra världen haha. Efter en predikan på norska frågade flera okända människor om vi ville hänga med till Max och käka, det brukade bli så att många fortsatte dit. Varför inte tänkte vi och jag  hade verkligen jättetrevligt igår kväll. Tänk att en söndag kan kännas som en fredag, och man får massa pepp inför veckan. Söndagskvällar är i regel inte jätteroliga, men om vi börjar gå dit på 19-mötet, då tror jag att jag nästan kommer längta till söndagarna. 
 
Redan på vägen in till Nalen har redan 3-4 personer hälsat på dig och det fortsätter där inne. Det är något vi kan lära oss och ta med oss till våra fredagar tror jag, det är otroligt osvenskt att hälsa på och bjuda med. Men det gjorde vår upplevelse där mycket roligare och vi vill alla gå tillbaks, så det funkar ju. 
 
Jag hade alltså en väldigt bra söndagskväll. Puss
 
 
 

Rastlös

Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag längtade efter att få åka till skolan idag. Efter att ha varit sjuk en vecka och i princip varit hemma hela den här var jag så enormt rastlös. Jag klarade inte av att se ett Gossip Girl avsnitt till, läsa ännu en sida eller äta ytterligare en macka, jag hade så mycket pirr i kroppen att jag bara ville göra någonting, om det så var att åka till skolan. Så äntligen fick jag åka dit idag och känna att jag gjort någonting av dagen! Wierd känsla, jag vet. Sen var jag på gymmet från klockan fem till halv åtta. Ser ni? Jag har verkligen ingenting att göra. Jag vet inte hur man beter sig när man inte har massa plugg och träningar längre. 
 
Jag var och köpte hem bröd från en Österrikisk bagare på Odengatan och när jag går där med bröd i en papperspåse känner jag mig som om jag är utomlands, en härlig känsla. Dessutom var brödet jättegott, och avnjöts till Stolthet och Fördom (jag försöker läsa boken på engelska men det tar sån tid och jag förstår aldrig vem som säger vad, så jag ser det som lite förberedelse arbete. Och som backup ifall jag inte lyckas läsa ut den i tid. Meningen var att vi skulle välja en bok publicerad innan 1950. Jag slog på stort och valde en från 1816 typ. Jättesmidigt Johanna.)
Nu ska jag sova, för när jag ändå har tid kan jag försöka ta igen lite sömn, och boosta lite inför den kommande terminen! Puss.

Aussie

Ligger med resterna av Aussies 3 minute recover i håret och det luktar fantastiskt! Nu hoppas vi att det gör lika mycket gott för mitt mycket slitna hår.
Samtidigt kan vi glädjas åt att Katy Perry har en 1D tröja på sig i sin film.
Godnatt!


Part of Me

I och med projektveckorna har vi rätt mycket tid att spendera som vi vill, vilket leder till en del arbete hemmifrån. Eftersom att jag hade jobbat hårt och var klar med det jag skulle tänkte jag att jag skulle se Katy Perrys egna film Part of Me. Den är lite samma som Justin Biebers Never Say Never, och som den kommande One Direction filmen. Det handlar helt enkelt om artistens riktiga liv bakom alla spaceade shower, hur det är på turné och hur det är att vara dem. Det är rätt kul att se "insidan" liksom, och även om jag faktiskt tycker att Never Say Never var bättre än Part of Me rekomenderar jag den! Jag älskar Katy Perry, hennes musik, hennes texter, hennes knäppa hårfärger och härliga personlighet. Hon är en av de artister jag har flest låtar från på min telefon, och som Adele nämnde på filmen, hennes senaste skiva är i princip bara en rad hits, och inga utfyllnadslåtar. Så se filmen om du har cirka 1,5h över, och har du bara 3 minuter, lyssna på nån av hennes sånger.
 
 
Peace

När du får oväntat besök

 
"När du får oväntat besök"
 
 
Kan vara det bästa jag har sett i samband med det osannolika tågkrocken.
 
puss

Uppdatering

Som ni förhoppningsvis märkt har jag ändrat designen på bloggen helt. Ny header, ny design, ny bakgrund. Ja, det enda som är sig likt är nog inläggen och jag förstås. Hoppas ni tyckte det blev bättre, det tyckte jag i alla fall!

Kram

Four-in-a-row

 
Tryck på bilden för att höra musiken.

Bröllopsklänning

Jag har ägnat hela kvällen åt att leta efter den perfekta bröllopsklänningen utan släp. Vänta va?? Tänker ni, ska hon gifta sig? Med vem? Nej, min lyckliga dag är inte här, än, men jag har faktiskt blivit inbjuden att vara en debutant på den Svensk-Österrikiska balen på Grand Hôtel nästa månad. Därför behöver jag en vit klänning i brudstil. Och gissa om jag hittade en, den är fantastisk! Nu hoppas jag bara på en trevlig, snäll, rolig och gärna snygg prins att eskortera mig.
 
 
Vad tycker ni? Crazy att jag faktiskt ska ha den här på mig!
 
Godnatt
 

You know you love me

Jag kör en myskväll med Gossip Girl på datorn ikväll, säsong fem, man blir lite beroende! Dessutom hittade jag en fin bild från när vi var i Paris för ett par år sen!


Spreading hope like a wildfire

Efter en vidrig natt och en ännu hemskare morgon tog jag mig till skolan och när alvedonen kickat in (jag låter som en drogjunkie) var det frid och fröjd, men idag har jag levt på tanken att det snart gått fyra timmar sen sist så jag kan ta en ny tablett haha!
Dagens höjdpunkt var helt klart årets musikaluppsättning Jarlaplan fick smygpremiär för idag på Maxim(den riktiga premiären är ikväll). Magiskt! Vill du lägga ner typ 200 spänn på en musikal är det här definitivt den du ska välja! De är så himla duktiga på VRG, och trots att jag fortfarande är bitter för jag inte fick vara med marknadsföringen, så hade de gjort ett grymt jobb!!


XOXO

Gossip Girl säsong 4 klämd på en sjukperiod, det var rätt bra, även för min del. När man ser så mycket av den inser man hur overklig den serien är, de är hemskt elaka mot varandra, hela tiden, men de förlåter ändå alla (i princip) tillslut. De har nya kläder på sig varje dag, men så stora garderober har inte ens de. De äter så extremt mycket, och onyttigt; en massiv brunch där, kakor i sängen här och middagsbjudning varannan kväll, men de tränar aldrig, aldrig, och ändå är de pinnsmala och supersnygga... Dessutom borde en del av dem ha seriösa alkoholproblem. Samt att majoriteten av dem går på Ivy Leauge College trots att ingen utom Dan någonsin pluggar (och Blair betalar folk att göra hennes arbeten) eller är i skolan på dagtid haha. Men serien är bra ändå, det är härligt att se deras baler, deras fina kläder, New York och deras hem!
 
Nu ska jag läsa min engelskabok jag skulle läst ut under julen enligt min planering. Jag har kommit 20 sidor typ. Dessutom har jag huvudvärk från mitt projektplugg. Kanske skulle se första avsnittet av GG säsong 5? hihi
 
Puss

Tar det dag för dag

Peppar inför första skoldagen efter kroppens shutdown de senaste dagarna med Hansam i öronen och får vår- och sommarkänslor! Lyssnade så mycket på dem i våras och hela sommaren att jag påminns om ljusa nätter och park-picknickar bara därför.

Vi måste komma igång med projektet igen, det har tagit skada av våra sjukdomar, och trots att jag inte är frisk måste vi ses. Tror jag fick lite feber av ansträngningen att klä på mig och ta mig till bussen haha, vek tjej haha.

Kram


All i Need is You

Följer en tjej på instagram som tipsade mig om ett nytt band, OBB. Vet inte hur många tips jag har snapshotat och har sparat på telefonen men inte kollat upp än, och är väldigt glad att jag råkade komma ihåg just det här bandet, de är fantastiska. Deras EP släpptes igår (!!!) så lyssna på spotify här.
 
 
Puss

Bra sätt att starta på

Här ligger jag med feber och alvedonen har äntligen kickar in. Jag ville klara mig utan piller, för har tagit en del på senaste, men det var en dum idé, det blev bara värre under eftermiddagen och var tvungen att vänta tills kl 20 så att jag kan sova nu. Har mest sett Gossip Girl och sovit sen jag kom hem, och haft svinont i huvudet, hög feber, frusit och en extrem smärta i ryggen på allt annat! Nu är det bara lite i huvudet och lite feber kvar, så ska sova nu, innan det slutar verka, för det är 4 timmar tills nästa alvedons kick liksom!

Hoppas ni hade en bra start på veckan oavsett om ni är i skolan, jobbet, praktiken eller på lov fortfarande!

Kram


Hillsong STHLM

Sista dagen på jullovet, som känns alldeles för kort och det har gått för fort och allt det där, utnyttjades med att se Gossip Girl, fika med Fridah och sen gå till Hillsong Church Stockholm. Jag har varit där en gång tidigare, och det är jättebra, mycket musik och lovsång och sånt, lite mer som på konferens och festivaler och så! Lite kul att se något nytt liksom, och alla där är så trevliga och välkomnande! Men jag lärde mig att ungdomsmötena är vid 19 (de har fyra möten på söndagar) så nästa gång blir det nog den tiden!
Nu ska jag faktiskt lägga mig innan tolvslaget, ja innan elvaslaget också, för första gången på hela lovet tror jag, så jag blir utvilad inför skolan. Godnatt!


Silver

Juniorkronorna kämpade, men USA var överlägsna ändå, trots att vi gjorde första målet... Problemet med att vara så intresserad och insatt i sport blir att jag också blir helt förstörd och på dålig humör när man förlorar. Och jag är sämsta förloraren... Jag låg ner på rygg i soffan och kved med fula miner när USA gjorde 3-1 och gick säkert en halvtimme och var sur på allt...

Nu har jag ätit tacos och är på bättre humör :)

JVM Final 2013

Här sitter jag och hyperventilerar och skriker åt TV:n. Klassiskt mig när jag tittar på sport, nästan vilken lagidrott som helst, och jag blir helt insatt och uppjagad. Antagligten ett spår från mina 8 år som lagspelare, och jag har alltid gillat sport. 
Nu är det alltså hockey på TV:n, JVM final, Sverige-USA och nu med 10 minuter kvar av första perioden står det fortfarande 0-0, men pucken är lite för ofta på Sveriges sida. Det vore otroligt roligt om de vinner i år igen, då ska jag åka och hylla Juniorkronorna när de kommer tillbaks! Det som är lite synd med hockey är ju att man inte riktigt ser killarna som spelar..
 
 
 
Nu ska jag koncentrera mig lite mer igen!

Nytt år, ny facebook

Ändrade om lite på min facebook sida, det är ju trots allt ett nytt år och hade haft de andra bilderna i över ett halvår, så dags för lite förändring. 
 
Nyår med några av de finaste tjejerna jag känner:
 
 
Godnatt
 
 

Äntligen.

Min jakt på de perfekta stövlarna som alla försökte förklara för mig att jag inte kommer hitta. In your face, burn, här är dom. Nu måste dom bara passa.
Skor - Nome: 113-1732317-243 | Yttersidan av skon
Score, det lönar sig att leta, och inte nöja sig med första bästa.

2013

Min pappa diskar nere och sätter på Coldplay,jag känner att jag har lyckats med något i det här huset. Sedan höjer han till hög volym när Every Teardrop is a Waterfall kommer upp (min favorit) och då känner jag mig ännu mer lyckad! Det där albumet är fina grejer. Dessutom har jag hört att 30 Seconds To Mars kommer till grönan den 19 juni och jag är fett lycklig. Det kommer att bli grymt! Och nått annat som hör till musik är min favoritlåt för stunden, Feel the Love med Rudimental, som jag sjöng på och spelade högt i högtalarna ett antal gånger under helgen, som ni ska få höra mer om, snart, jag lovar, har bara inte haft tid att skriva ner allt. Det har i alla fall varit fett, och är jätteglad att vi faktiskt bestämde oss för att åka tillslut! 
Idag har jag mest sovit, hängt med Amanda och sett filmen Crossroads, med Britney! Och sen lagade vi våfflor och chillade. Har sovit allt för lite de senaste dagarna, veckorna, egentligen sen jag började gymnasiet haha, men försöker ta igen det lite nu i alla fall!

Vi hörs!