SACO (KAOS) mässan

Jag har vidigt ont i benen just nu. Fötterna värker, axlarna och ryggen är stela, huvudet dunkar och knäna säger emot. Jag är ommöjligt ännu mer förvirrad nu än innan. Jag vill läsa Tekniskt Basår på KTH, Juridik i Uppsala, Global Management i Österrike, jag måste plugga i USA samtidigt som jag vill plugga i London. Jag vill göra mitt Au Pair år och åka iväg som volontär, jag vill plugga till idrottslärare och bli kriminolog, vill gå lumpen och läsa till Polis på Polishögskolan. Kan man bli mer förvirrad?

Jag var där från klockan 10 ungefär till klockan 17. Sju timmar trängdes jag, inte bara med gymnasieelever från Stockholm, utan hela Sverige. Varför var du där så länge undrar vissa? Jag behöver tid att prata med alla olika inriktningar jag kan tänka mig, olika skolor och få information, samtidigt som jag måste bearbeta den. Jag kan inte springa från ett universitet till ett annat, hämta broshyrer och läsa allt hemma sen. Så vid 15 ungefär blev det avbyte, och jag hängde med Fridah istället för Mathilda, Nadine, Caroline Å, Isabelle och Helena, som jag gått runt med! Jag och Nadine hängde mest på utlands-delen, båda lika taggade på utlandsstudier, med Mathilda kollade jag svenska universitet som Uppsala och Lund, Caroline och jag var vid KTH (fortfarande drömskolan) och jag och Fridah hörde med lite fler utlandsstudier, volontärarbeten och försvarshögskolan. Jag och Nadine var också vid Polishögskolan. Jag är så taggad på polisyrket efter det! För det första var killen vi snackade med grovt snygg, rolig och vältränad (tänk er en skola med massa välträndade killar, lumpen fast roligare). Men han berättade så mycket som verkade roligt och intressant, tyvärr suger lönen, arbetstiderna och intagningskraven är nästan omöjliga... 
Just nu är jag mest inne på linjer som Juridik och Business/Managment/Marketing och fortfarande pyttelite på Tekniskt Basår och sen vidare till Ingenjör med inrikting Miljö och Energi. På ett sätt känns det som att jag kommer sitta där med 50 och undra varför jag inte läste till ingenjör, på ett annat sätt känns det som om jag inbillat mig att jag tycker det är roligt, och det känns inte som att jag kommer klara av det. Samma med Juridik, det har jag tänk på så länge, men kanske vill jag inte det egentligen. Just nu känns Management-programmet roligast, men det ändras snabbt ju. Åh, så förvirrad. Om jag skulle välja idag skulle jag ta med mig Nadine, sätta mig på flyget till London, söka till Royal Holloway University of London och läsa Management där. Men imorgon då? Eller om ett halvår?
 
Varför finns det så mycket att välja på??

En morgon när jag vaknar

Är hela världen vit! Åh så fort det gick, bara ett runt lager igår kväll. Jag är en sån sticker för snö, älskar det, det finns inget som ger mer julstämning än snö utanför fönstret! Jag tror faktiskt jag fnittrade av uppspelthet när jag kom ner i köket och såg att mamma hängt upp stjärnor och ställ adventsstakar i fönstren. Så en frukost i halvmörkret med julmusik blev det såklart. Åh vad jag älskar julen, jag kan knappt vänta! Älskar alla förberedelser, väntan, julkalendern, mörkret(ja jag älskar mörkret när snön lyser upp), julbak osv, jag kan hålla på i evigheter!

Nu är jag på väg till SACO mässan!

 


Glöggmys

Jag fick sån julstämning när jag satt på bussen i regnet och frös fingrarna av mig i kylan, att jag satte på lite glögg, tog fram pepparkakor och tände ljus! Allt för att orka plugga matte. Sparade då allt plugg till sista kvällen inför g-provet, så har i princip bara pluggat i eftermiddag, plus bränt fast glögg i kastrullen (ja det går, jag lovar) och kokat knäck (nej inte för tidigt, har hört från både föräldrar och farbror att det är för tidigt, men det är ju första advent i helgen ju!)

Dags att sova!


Handbolls DM

Är i bollhallen för typ första gången sen jag slutade på handboll. Jag kollar på Amanda och Sara som spelar DM med sitt skollag, och det går ändå relativt bra för dem, med tanke på att inte så många har spelat innan, och nu står det lika!
Jag blir sjukligt taggad på att spela nu, och saknar det otroligt mycket! Varför har inte jag tagit tag i och startat ett skollag?

Puss


Nyårstagg

Drömde att det var nyår, och blev fett taggad. Förra året var jag ju på UNITE12, vilket var fett, och funderar på det igen. Var inne på NELLY och kollade på klänningar och blev kär i en nyårsklänning, vet bara inte vilken färg jag vill ha om jag beställer den, plus den är rätt kort. Men modellen är typ 10 cm längre än mig, så det borde funka! Tycker ni om den? Och i så fall vilken färg?
 
Puss
 

Lyckad helg

Jag har haft en mycket lyckad helg. Shopping på fredags eftermiddagen med Västerås-kusinen som stannade över helgen. En kväll i Täby efter det. Ett rätt hårt träningspass (nej det kan inte mätas med handbollsträningarna, men ändå) på lördagsmorgonen och har grovträningsvärk idag, tänk bara imorgon då!
Vi skulle på våffel-buffé på eftermiddagen tillsammans med min andra kusin, men den var borttagen, så vi hoppade det cafét, bytte helt mat-bana och körde asiatisk buffé istället. Mums vad gott det var, Shanghai vid Rådmansgatan. Och smakade friterad banan för första gången! Asgott ju. Sedan hade vi nästan hela familjen Holgersson på besök på hamburgar-middag på kvällen, godis och socker-rush på natten, videor på youtube och diskussioner om framtiden och om twitter, för att sedan stupa uttmattade. Klockan på 20 i tio idag igen för att hinna upp och se Jack och Finn Harries livestream och sedan vår efterlängtade våffelfrukost. Körde Matilda till tåget, och sedan hem, förbi Bygg Ole och biltvätten (yees, jag körde in i biltvätten!) det komiska var att hon var hemma i Västerås förän vi var hemma igen.
Nu på kvällen har jag pluggat, svängt förbi Amanda och fyllt på sockerhalten. Har lyssnat på Owl Citys nyaste album som äger och nu ska jag i alla fall böja på Surviving Christmas, första julfilmen! Det gick inte jättebra att lyssna på julmusik, det kändes mest fel, men vi får se hur det blir med julfilm.

Godnatt!

05:45

Wehooooo! Tagga om sju timmar!


Ungföretagsamhet

Det är slitsamt med ett företag kan jag lova! Speciellt när man måste fixa allt från grunden. Idag tog vi tag i materialfrågan och har i princip köpt allt tyg, band, t-shirtar att trycka vår logga på och materialet till trycket. Det tog oss ca 3 timmar, flera omräkningar, hjälpsamma kassörskor på Ohlssons tyger och en hel del tålamod att bli klara! Det var tre svimfärdiga tjejer efter det kan jag säga!
Nu har jag precis kommit hem och ska äta, sen lite plugg inför svenska nationella imorgon, städa rummet och tog sänggång ikväll, måste upp kl 6 imorgon!


Svenska B Nationella

Okej. Jag skulle lagt mig svintidigt, men klockan är än så länge bara halv elva, och jag är faktiskt dötrött, så nu ska jag kasta mig i säng. Önska mig lycka till nu när jag ska upp klockan sex imorgon... Får nog ställa alarm på 05:45 för att ta mig upp till klockan sex!
 
 
Godnatt!

Muntliga Redovisningar

Jag ska hålla en redovisning inför klassen imorgon. Jag har skrivit talet, eller det jag ska säga, men jag kan det inte utantill. Helst vill jag köra utan papper, känns så mycket proffsigare då. Och skönare, eftersom jag avskyr att stå framför klassen. Och det här är en viktig del av engelskabetyget har jag fått för mig. Så det gäller att göra det bra. Men jag kan verkligen inte öppna det där worddokumentet och sätta mig och pränta in orden i skallen. Istället fastnar jag vid irrelevanta konton på twitter och skrivet blogginlägg. Jag har tappat lite (mycket) av den självdiciplin jag hade i ettan och tvåan till att plugga, nu bara rinner allt iväg utan att jag orkar ta tag i det. Till exempel hade jag svenska nationella tal i tisdags. Jag var förberedd, men kunde ha förberett mig mycket mer. Istället intalar jag mig själv att jag kan det och när jag går upp och börjar prata om elit och breddsatsning inom sport låter jag mest bitter över mina erfarenheter, glömmer helt bort vad jag snackar om och improviserar slutet. Hur bra gick det på en skala mellan 1 och 10? Möjligtvis en 5:a. Och det på nationella. suck. 
 
Jaja, nu ska jag ta och öppna det där dokumentet, lyssna på bra musik och förhoppningsvis göra en bra redovisning imorgon. 

Tandis

Chillar hos tandis at the moment, och hoppas att det blir min tur snart. Har precis borstat tänderna för att vara fräsch och verka duktig!

Hann inte skriva klart innan jag gick in, men nu är jag klar, och thank god att jag har fått en ny! Den kvinnan här var mycket trevligare och berättade vad hon gjorde, den andra var bara allmänt oproffisg!
Tyvärr hade de inte utvecklat kameratekniken inom tandhygienin, så den där plastsaken man måste bita på gjorde lika ont som vanligt. Och det var bad news, början till karies!!! Så nu blir det flux och tandtråd. Dessutom ville hon att jag skulle lägga om kosten. No way. Jag slutar inte med mina kakor!

Nu hela vägen till baks till skolan igen!


22:49

Tro det eller ej, jag lägger mig tidigt ikväll. Har redan legat i sängen en dryg timme och övar på mitt svenska nationella tal, och nu ska jag läsa lite SEVENTEEN och Harry Potter.
Fun fact om mig och sömn, jag sover med två täcken. Varför? För att inte känna mig så ensam. Skoja, det handlar om att det blir varmare och täcket blir liksom tyngre och närmre kroppen, svårt att förklara! Men mysigt är det!

Idag var jag med i Plans Flash Mob i gallerian för tjejers rättigheter till utbildning. Har ni tur kommer det på film!
Annars bakade mamma favorit kakorna som kommer vara slut imorgon om hon inte gömmer dem för mig!

Förutom detta satt jag i skolan hela dagen, trots att jag slutade 9:40. Yes, älskar Viktor Rydberg Jarlaplan så myyyycket!! Skoja. Det var för att jag planerat att göra ett skolarbete vid ett, som jag sen runt 12 fick veta inte skulle bli av, så då fortsatte jag hänga där. Men det är rätt skönt i skolan alltså, man får nått gjort! Älskar mina måndagar btw. Lunch med två tjejer som verkligen förstår min obsession över olika saker! ;) tyvärr upplevde vi en stel incident idag som inte kan skrikas ut på bloggen!

Nu vill jag läsa, så godnatt på er!


I knew you were trouble

Lyckan när man sätter på favoritradio stationen och favoritprogramledaren säger att nästa låt är asbra.

BBR1, Grimmy, I knew you were trouble.

Små saker som livar upp denna trötta och alldeles för tidiga måndag.


day 24 - a song that you want to play at your funeral

Av nån anledning slutade jag när jag bara hade 7 dagar kvar, så för att knyta ihop säcken som man säger tänkte jag avsluta 30 day song challenge. 
 
Det här är ju lite svårt, för jag kan ju inte riktigt bestämma det själv, eller kan kan jag ju, men om det följs vet jag ju inte. Den här är lite otippad kanske, men jag tycker den passar (och det är förövrigt en jättebra låt)!
 
 
Even if you can not hear my voice, ill be right beside you dear. 

17års kalas

Igår var jag bjuden på "Barnkalas" som hon så fint kallade det själv. Och visst stämmer det, sista året som barn, innan nästa november när hon blir 18. Vi var runt 15 stycken som intog hennes hem och åt väldigt gott kött (vilket säger en del när jag inte är största fanet av kött) och hasselbackspotatis med rödvinssås. Det var inte nått korv med bröd kalas här inte, menyn liknade mer ett vuxenkalas meny, med pannacotta istället för godispåse till efterrätt. Det är riktigt härliga människor det där, och vi skrattade tills vi grät medans vi lekte ett antal lekar, så som sig bör på ett barnkalas.
Jag fick en enda bild från igår, på pannacottan, som ser rätt så motbjudande ut, alltså visar jag inte upp den. Istället får ni en liten äldre bild på mig och födelsedagsbarnet!
 
Det var ett avbrott mot alla 18års fester jag varit på nu på senaste, och det känns rätt skönt att inte vara ensam omyndig hihi.
 
Puss nu ska jag plugga matte.

Coldplay live 2012 på bio

Hur kunde jag missa att de spelade Coldplays konsertfilm från 2012 på SF bio igår? I och för sig var jag ju på galapremiären av Breaking Dawn pt. 2, men ändå! Det hade varit fett att se det på bioduken.
 
Puss, nu ska jag se på EMA i efterhand

krya på mig

Jag vaknade imorse efter alldeles för lite sömn och mådde seriöst skit. Mådde illa, hade huvudvärk och kallsvettades, tror att jag hade lite feber också. Jag kunde inte åka till skolan så jag gick och la mig igen, sov tre timmar till och nu lyckades jag äta lite i alla fall! Jag har läst lite Harry Potter och funderar på att verkligen ta tag i plugget nu och bli klar med religionen så jag kan fokusera på UF och svenskan imorgon, och sen efter jag gjort religionen belöna mig med att se en film och bara sjuk-slappa. Jag har blivit så dålig med koncentrationen nu på senaste tiden, jag kan inte plugga! Men nu har jag ingen som stör, och om jag verkligen tar mig samman känns det bättre efteråt! 
Då kanske jag ska se en julfilm... även om min vanliga princip är att jag inte får göra det innan första advent/första december, men är sjukt taggad!
 
 
Kram

00:54

Varför sitter jag fortfarande med datorn i knät klockan 00:54? Jag var redan så trött att jag inte såg ordentligt vid 22:00. Det här börjar påminna mig om min hetsperiod i ettan när jag satt uppe till ett-två varje kväll. Men då hade jag i snitt sovmorgon till 10 varje dag också. Imorgon börjar jag 08:30 och jag var dödstrött idag redan.

Nu ska jag säga godnatt!

Gustavsbergs Centrum

Min mamma och jag har en tradition att äta frukost på tisdagsmorgnar, jag börjar först 10:40 och hon är ofta ledig på tisdagar. Idag körde jag till Gustavsbergs Centrum till Delselius Bageri, och trots att det var sol i ögonen och halt på vägen gick det bra! Det var nog den längsta sträckan jag kört med ett mål, liksom från A till B, och inte bara runt runt!

Nu sitter jag på 474an och lyssnar på Nobody Compares och är helt fast efter att hört den igår!

Och ikväll blir det lite special, ska på Breaking Dawn förhandsvisningen!! Iih excited!


Nicole Westbrook

En ny Rebecca Black enligt min mening. Samma företag, samma random kille och i princip samma tjej och låt. Lärde de sig inget från den totala sågningen av Friday? Den har varit uppe sen den 7 november (älskar att jag är så tidig med den) och den har redan över 63 000 dislikes och knappt 8000 likes. Se vad ni tycker: 
 
 
Den här killen förklarar ungefär exakt det jag tänkte:

 
Det tar emot att lägga det här inlägget i musikkategorin...

The Vamps

Det här kan vara den bästa covern jag hört på Little Things. De har verkligen talang! Den kommer gå i bakgrunden nu när jag trots mina synsvårigheter orsakade av sömnbrist ska skriva om mina reflektioner om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Sitter i min vanliga plugg-soffa där jag hänger varje måndag och antingen faktiskt pluggar, eller tänker på att jag borde plugga medans jag väntar på att Nadine och Alicia ska sluta naturkunskapen så vi kan äta lunch tillsammans.
 
Puss

07:36

Här står jag igen som varje måndag klockan 07:36, har precis sett bussen åka och SL appen lovar 3 minuter till nästa 445a, men när den väl kommer är klockan minst 07:44, som varje morgon, trots att de ska gå var fjärde minut på morgonen.
När den väl är här fryser jag och jag insåg just att jag har ett hål på mina leggings. Yes jag kör på sånna. Och en tjocktröja. Idag när jag vaknade efter 5:53 minuter (enligt sleepcycle) mådde jag som jag förtjänade, och de var enbart Jack&Finns fel. Det var så varmt och mysigt att jag behövde 20 minuters inre kamp i frågan om jag skulle stänga av larmet och strunta i den enda timmen jag har idag. Men sen tog ändå den duktiga VRG-eleven jag ändå är över. Jag börjar med Psykologi idag, och att vara frånvarande första lektionen kändes sådär.
Jag har insett att jag går upp senare och senare. I början av gymnasiet ställde jag klockan på 06:15 så jag kunde snooza lite, innan jag gick upp 06:30, och hade en timme innan jag skulle gå att förbereda mig. Nu står klockan på 06:40 och jag kommer sällan upp före 07:00, vilket ger mig rätt precis en halvtimme innan bussen går. Men just nu gör jag vad som helst för några minuters extra sömn.

God morgon!


Jack&Finn Harries

Nu kommer Mathilda slå sig för pannan och tycka jag är den ultimata tönten som till och med tillängnar dessa två fantastiska killar ett eget inlägg. Men det förtjänar dem.
 
Som många av er kanske vet är det otroligt lätt att fastna på youtube. För det finns extrema mängder med roliga videor och klipp. Jag är inte riktigt den typen som kollar på söta katter och roliga bebisar (förutom Charlie bit me. Hillarious.) utan jag är mer för folk som sitter och pratar om random saker, med rätt terminologi kallas det vlogar (video blogs). Jag har några favoriter, som Charlieissocoollike, ItsKingsleybitch, Caspar Lee, Janoskians och även JacksGap. Ikväll råkde jag komma in på JacksGap igen, och spenderade bokstavligt talat timmar framför hans youtubekanal. Det är han, och ofta hans tvillingbror, som antingen hittar på dumheter eller bara är allmänt sköna (och snygga) och man dör lite för deras brittiska accent. Jag tycker ni borde kolla in dem, och alla andra mina favoriter, men förbered er på att det kommer ta pluggtid och sömn. Nej jag varken pluggade, såg en film eller duschade... euw vad äckligt. Det blir morgondagens projekt! 
 
Dessutom slösar jag sömn på att blogga om det. Så jag tänker sluta nu, men jag funderar på att skriva ett helt inlägg om youtube-ing, för att det är så fantastiskt roligt. Puss!
 
 

Elfte i elfte

Den här dagen förra året kl 11:11 flippade hela världen ut (dock inte samtidigt pga. tidszonerna) för att klockan var 11:11 11-11-2011, rätt coolt, men det är ju gammalt nu, i år blir det istället 12:12 12-12-2012, och sen är det över på hundra eller tusen år beroende på hur man ser det.
 
Det var egentligen inte det jag tänkte säga, utan idag är det Fars Dag och vi gick upp okyrkligt tidigt eftersom att Elias skulle iväg till en konsert (faktiskt i kyrkan, så det blev lite ironiskt). Efter frukosten la jag mig igen och läste Harry Potter och Fenixorden, värd morgon!
Sen körde jag (märk att JAG körde) till Nacka Kyrka där Elias sjöng och sen körde jag (jagjagjag) till Nacka Forum, in i garaget och parkerade själv. Sedan körde jag därifrån och förutom lite motorstopp mitt i en korsning eftersom jag försökte starta på trean så gick det hyfsat bra! Har kört en del i veckan, körlektion i måndags, körde i torsdags, igår och idag! 
 
Adina kom över en liten stund och vi har ätit en riktig söndagsmiddag med kött och potatis (förutom att jag körde veg-style med halloumi) och sen har jag tänk i ca två timma att jag borde plugga, men har inte kommit så långt än, och funderar på om jag ska läsa lite mer eller hoppa i duschen nu istället... Vill se en film också... Kanske dusch+film eller först plugg och sen dusch och sen se om jag har tid för en dusch? Ointressant information. 
 
Puss och kram meine lieben!

Fotografier i rummet

När man har något man måste göra, då hittar man på massor av andra saker som ändå är okej att man gör istället, för att de också måste göras! Till exempel pluggade jag körkortsteori, snickrade ihop min Johnossi-tavla så jag kunde hänga upp den igen, städade mitt rum, skrev i min dagbok och hängde upp en del fotografier på väggen. Just det där med bilderna har jag velat göra länge, och när jag var i Tyskland skrev jag ut ett par och nu tog jag tillfället i akt att hänga upp minnen från många fina stunder med många fina personer på väggen! Det blev rätt fint tycker jag! Bara det håller så är det perfekt!

Här är resultatet:


229 dagar

Asså tjejer, ni är så himla bäst!!! Tack gode Gud för de här tre kompisarna, jag vet inte vad jag skulle gjort utan dem i skolan de här tre åren! Och nej, det är inte för att klockan är 2 på natten, för det är verkligen så. Caroline, Mathilda och Nadine, fasiken vad bra vi fyra är!

Efter middagen drog ju alla över 18 ut (vilket i princip var alla minus mig och Mathilda) och jag har nog aldrig varit så sugen på att bli 18! Var dessutom på asbra partyhumör! Hoppas de överlever natten och har det asbra! Nu är det 229 dagar tills min födelsedag, och då lovar jag att det ska firas ordentligt! :)

Just nu, och på bussen hem, lyssnade jag på skithög partymusik och brydde mig inte riktigt om att hörlurarna läckte. Även om det inte är min normala stil, så kan det vara riktigt bra musik ibland!
Godnatt!


18+18

Mina två bästisar Naddish och Carrosh fyyyyller artoooon!! Feeekkke!
Nej men seriöst, Nadine och Caroline firar sina 18 årsdagar idag hemma hos Carro och just nu är jag på väg dit med två fina paket och kort! Jag är jättetaggad, även om jag inte får följa med ut senare! Men det ska bli riktigt roligt i alla fall!!
Här har ni en liten sneakpeak på vad jag höll på med igår, som hör till presenterna, men kan inte berätta mer, ifall de trots all förberedelse skulle läsa!!


Au Pair ansökan

Har suttit lite ikväll(mycket) och fyllt i de lättaste frågorna i ansökan hos Culturecare, inför mitt Aupair år. Då kom det upp en fråga vad jag hade gjort med barnen jag passade och för att slippa tänka översatte jag det med Google. Jag tror föräldrarna skulle bli väldigt glada om jag satt hemma framför datorn och försökte ladda ner deras barn från dagisets hemsida hahaha! Gjorde min kväll!


Ofrivilligt lyssnande

Jag måste göra en undersökning om exakt hur mycket iPhone-hörlurarna egentligen läcker. Det sitter nämligen en tjej framför mig i bussen och jag hör vartenda ord, hon hade lika gärna kunna lyssna med högtalarna... Vill inte att detta ska hända mig


Grattis B2

Jag, Jasmin och Amanda var på medel puls idag igen, börjar bli lite tradition, och om man verkligen tar i blir det riktigt jobbigt!

Ser träffade jag Narry/B2/Mofo/Nadde/Min Directioner/Nadine (kärt barn har många namn som man säger) lite kort och önskade henne allt grattis på hennes dag! Den här tjejen fyller faktiskt 18 år idag! Så massor av grattis igen Nadine (jag vet att du läser!)

puss

Uppsala-Sthlm

Idag har jag varit med Carro och Grethe, min 100poängsprojektgrupp, i Uppsala med ca 20 andra elever på en av de största entreprenör föreläsningarna i Sverige! Anders Wall dagen kallas den och Hans Rosling, grundaren av Gapminder som på ett enkelt sätt visar världens demografi med hjälp av statistik! Även grundaren av Metro och Hemfrid var där! Det var jättespännande och intressant, och framförallt kul att göra nått annat! Dessutom var prinsen där, och jag menar han är ju rätt okej att titta på!

Nu är jag och Carro på väg hem, efter att precis ha missat förra tåget...


Take Me Home

Som troget fan (och hater egentligen) kan man förhandslyssna på One Directions nya skiva Take Me Home på iTunes. Just nu har jag hört en ny låt (förutom Little Things och LWWY) och älskar skivan redan.
De låter lite annorlunda, och äldre på nått sätt!
Vet att det är mycket 1D nu, med det får ni stå ut med!Edit: Lyssnar på Last First Kiss nu. Den är amazing. Visste att den skulle vara asbra när jag hörde titeln. OMG säger jag bara. 

Little Things - One Direction

Måste förstås lägga upp deras nya, och kanske bästa låt hittils. What Makes You Beautiful told us we were beautiful, Little Things makes us believe it. Den är skriven av Ed Sheeran och det märks tydligt. Enjoy. 
 
 
Kan lyssna hur mycket som helst. 

Onödiga fakta om mig

Tänkte göra ett lite annorlunda inlägg, så ni får lite variation, så jag tar och svarar på ett sånt här frågeformulär eller vad man ska kalla det!
 
Ditt favorit ord: Det börjar svårt, jag vet faktiskt inte. Hörde en predikan om ordet hopp idag, så det kommer upp i hjärnan. Det är ett fint ord, men det är nog mest för vad det betyder. Hopp är fint. 
 
Önskesuperkraft: Vad lustigt, jag tänkte på det här om dagen. Jag skulle vilja stanna forever young liksom. Om alla andra också gjorde det då. För just nu känns det som att mitt liv är över efter att jag kommer hem från USA året efter jag tar studenten, vilket ger en enorm stress att hinna med allt nu.
 
Drömyrke: Mitt standardsvar är inte skådespelare eller artist som alla sa när de var små, eller mamma som jag sa, utan polis. Jag vet inte varför det lockar mig, det är krävande, dåliga arbetstider, dålig lön, mycket tråkigt jobb och man kan få uppleva hemska saker som jag inte tror att jag klarar av. Men jag vill jättegärna gå polishögskolan, vara tjej bland alla tuffa killar, ta på mig den ascoola uniformen poliser har och hjälpa människor. 
Men annars är känns nått med marknadsföring för ett företag kul. Eller det bästa, ett framgångsrikt bands manager/producent, som fixar uppdrag, har koll på allt som har med dem att göra och får åka på turné. Jag älskar musik, att resa och att ha kontroll, alltså är det perfekt.
 
Konstig obsession: Okej, det är ingen ovanlig obsession, men som ni alla vet är det One Direction. Det är lite konstigare med tanke på min ålder, men det finns gott om äldre Directioners i världen. Dessutom är fangirling som jag sa i ett tidigare inlägg en del av min personlighet. Jag blir superlätt besatt av kändisar, (speciellt killar) och så söker jag upp all information och kan i princip bara tänka på dem. Sen lägger sig det ofta (inte alltid as you may have noticed) efter en tid,  mellan några timmar och några veckor typ. 
 
En skum vana du har: Om jag är ensam hemma och har hög musik på som jag kan texten till blir det alltid att jag sjunger med och låtsas att jag är med i musikvideon - en klassisk filmscen i tjejfilmer. Dessutom knackar jag i trä när klockan är 10:10, 11:11, 12:12 osv och önskar mig nått.
 
Något konstigt du gör när ingen ser: Lite samma som förra, men jag älskar att gå ute med Nisse på promenad, och sen lyssna på så hög musik att om nån skulle gå förbi skulle de höra varenda litet ord ur de läckande iPhonehörlurarna, och samtidigt mima till texten. Det är jättekul, och måste verkligen hålla mig för att inte göra det när folk är i närheten haha.

Din favorit glass: Standard Ben&Jerry såklart, Cookie Dough eller Baked Alaska. Annars älskar jag päronsplitt och päronglass i allmänhet. Och i princip alla smaker jag smakat på Stikki Nikki (Tack för det M). 
 
Vad du är rädd för: Jag är lite rädd för mörkret faktiskt, eller för vad som kan finnas där. Var inte alls det när jag var liten, men numera. Vad jag dock är väldigt rädd för är att glömma bort saker, minnen som bleknar. Jag har redan svårt att se ansikten framför mig, även de jag precis sett, utan måste tänka på ett fotografi jag sett. Och att glömma bort saker jag brukade gilla, göra och skratta åt, glömma underbara minnen. Det är lite därför jag har den här bloggen och skriver dagbok, för att jag för allt i världen inte vill glömma vissa saker. 
 
Favoritmat: Pannkakor alla gånger.
 
Favoritrestaurang: Hm... Rice kanske, vår "familjerestaurang" som vi ofta går till. Asiatisk buffé och jättetrevlig personal. Annars älskar jag Texas Longhorn!

Det senaste du åt: Våfflor...!
 
Det här önskar du fanns i Sverige: Mycket. Fast ändå inte, då blir det inte lika speciellt när man är utomlands! Men exempelvis vill jag ha Lucky Charms och Apple Jacks i Sverige (min mamma sa att Froot Loops finns på Ica Maxi!!! Varför har ingen sagt nått???). Förutom det skulle jag inte tacka nej till Munchies från England och restaurangkedjan IHOP (International House Of Pancakes). Dessutom Extra wurst och Mohnweckerl från Österrike. Varför handlar det alltid om mat för mig?
 
En låt som går på replay just nu: Som sig bör efter ett låtsläpp så lyssnar jag (inte sönder) Little Things. Den nyaste låten One Direction officiellt släppt (om man inte räknar med de åtta, tio låtar som läckt från nya albumet som kommer ut snart!!) 
 
En låt som du konstigt nog älskar: Taylor Swifts I knew you were trouble. Jag har aldrig gillat henne så mycket, men efter tiden med Maria i Tyskland, lyssnar jag på den minst en gång om dagen. Lyssna själv här! Den är bra!
 
Den sista du smsade: Maria faktiskt, hon har skaffat iPhone, hej iMessage! 
 
Känsla just nu: Kissnödig. 
 
Det sista du köpte: Seventeens oktober utgåva. Eller den fick jag i och för sig av mamma. Då var det nog biljetterna till One Direction konserten den 8 maj nästa år. 
 
Dålig vana: Definitivt att bita på naglarna. 
 
Vad du lägger dina pengar på: Mat. Seriöst jag spenderar alla mina pengar på mat känns det som. Lite kläder också. I och för sig sparar jag också så att jag kan gå på konserter, vilket är det bästa man kan lägga pengar på typ. 

Vad du skulle önska att du la dina pengar på: Resor och konserter alla gånger. Och CD skivor. Älskar att ha de hårda skivorna i bokhyllan. De är så fina och praktiska och roliga att ha. Konserter och resor är något av det bästa jag vet och ger minnen för livet. 
 
Vad du längtar till just nu: Julen och vintern alla gånger. Skulle kunna prata om fördelarna i evigheter. Att sitta inne med en varm filt och se julfilmer, äta adventsfika, se julkalendern, gå ute i snön, se ljusen i fönstrena när det är mörkt ute, att julhandla osv. osv. Det är bara så mysigt! 50 dagar kvar idag till julafton!
 
Vad längtar du inte till: Imorgon. Vill inte gå till skolan. Vill inte.
 
Vad du älskar och hatar med din telefon: Jag älskar hur fin den är, det faktum att det är en iPhone och att man kan screenshota enkelt (Nadine vet varför, vad skulle vi gjort annars?). Jag hatar att man inte kan lägga in en bild i ett album och sen radera den från kamerarullen, utan den måste liksom vara i kamerarullen OCH i det andra albumet...
 
Favoritskådis: Jag älskar Emma Stone och Amanda Bynes. De är så roliga att jag dör. Kanske är därför Easy A är så himla perfekt. 
 
Senaste boken du läste: Jag läser Half Of A Yellow Sun i skolan och Harry Potter och Fenixorden just nu, bra böcker det där.
 
Bästa boken du läst: Seriöst en av de svåraste frågorna, typ som att fråga efter favoritbandet eller nått. Men Harry Potter är mina favoriböcker, men Sarah Dessens böcker är så fantastiskt bra skrivna, och samma gäller Jenny Hans triologi som  börjar med Sommaren Jag Blev Vacker. 
 
Bästa vänner i skolan: Mina tre gurlies Mathilda, Caroline och Nadine!!
 
Konsert du vill återuppleva: Men sluta ställa så svåra frågor. Jag vill säga Coldplays konsert i augusti. För det var så himla grymt. Så mycket folk, så bra musik, så bra show. Men sen vill jag också uppleva fredagens två låtar One Direction framförde. För det var så kort, men så himla fantastiskt. Vill koncentrera mig mer på dem. Åh kan inte bestämma mig. Det blir båda!
 
Bästa resan: Det var nog New York och Washington påsken 2011 (?) Eller var det 2010...? I alla fall var det så himla ballt.
 
 
Det var de frågorna, om ni har andra är det bara att slänga in en kommentar och så svarar jag på den, och om det blir många kanske jag har en liten frågestund! Puss!
 
 
 
 

One Direction X-factor 2 November 2012 Sweden

Okej. Det kan ha varit en av de bästa kvällarna i mitt liv. I sammanlagt ungefär 10 minuter såg jag de fem killarna jag har tänkt på varje dag live för första gången. Jag och Nadine hade sådan otrolig tur att få biljetter på rad tre, vilket i princip är front row, för att rad ett och två satt snett bredvid oss, så vi hade ingen framför oss, bara scenen.
Detta innebar att höll Zayn Maliks hand och fick ögonkontakt med Harry. Jag vet att jag låter supertöntig nu, men seriöst. Vilken kväll. Tycker bättre om dem nu än vad jag gjorde innan, och det enda jag vill är att se dem om och om igen. Kan inte vänta de 186 dagarna tills maj då jag ska gå på deras konsert. Och visst är det en väldans tur att de har lagt en tour så snart här, annars hade jag inte överlevt. Och fatta. Inte bara två låtar, utan en hel konsert. I can't even.
 
Jag tog bilder under konserten, och spelade in WMYB, men jag koncentrerade mig mer på att stirra på dem och sjunga med än att ta bilder så det är inte värsta kvaliteten så ni vet.
 
Om ni vill se den konserten jag såg, så kolla här. Ni som såg vet att David Hellenius intervjuade Carl Falk, deras låtskirvare, och vi träffade faktiskt honom två gånger innan konserten och pratade med honom om killarna, riktigt trevlig kille! Sen såg vi också Josh och Sandy (trummisen och basisten, kanske resten av bandet också var med, men de kände jag inte igen) utanför anexet när de gick ut och jag var typ centimetrar ifrån Josh. Har en liten crush på honom också haha. (De två här nedanför precis)
 
Ni förstår kanske att jag halvt dog. Och hörde ni någon skrika med en hög tjejröst var det inte jag, för jag skriker med världens djupaste basröst när jag fangirlar. Mindfuck jag vet haha.

Konsertbiljetter

Jag kan dö lyckligt nu! Jag har konsertbiljetter till One Directions spelning den 8 Maj och jag har biljetter till X Factor ikväll. Kom in på ticnet efter 17 minuters intensivt väntande och tror jag han med 102 upptagna samtal till deras biljettkassa.
Jag kommer att se dem idag och jag kan knappt andas. Jag vet. Men fangirling är mitt liv.