in i helvete mycket snö

Läste det här på facebook, och var tvungen att dela det. Jobbigt för honom, men rätt underbart att läsa!
 
Jag brukar hata när folk skriver vad de gör typ var 5 min, men nu ska jag redogöra för min helt vanligt jävliga onsdag...

07:00 Klockan ringer, upp i duschen.
07:10 Väcker sonen så han kan se på julkalendern.
07:30 Frukost
07:55 Pulsa genom in i helvete massa snö med sonen till skolan.
08:00 Pulsa hemåt i in i helvete massa snö.
08:20 Ringer till jobbet och frågar hur vägarna ser ut till Tungelsta? - Jo då det går fint att köra hit.
08:30 Går ut och skottar en in i helvete massa snö för att få ut bilen.
09:30 Fått ut bilen ur garaget och är på väg mot tungelsta.
10:00 Stått en halvtimme bakom en lastbil i Jordbro. Kan inte vända för det är in i helvete massa snö runt om kring. 
10:10 Radio Stockholm berättar att det är total stopp i Jordbro mot V-H.
10:20 En plogbil röjer körfältet bredvid mig så jag börjar skotta runt bilen (Jo jag tog med skyffeln.) för att eventuellt kunna vända.
10:30 Vänder bilen och kör mot körriktningen tar mig ut till Riksväg 73 och kör mot V-H avfarten. Hastighet ca 30 km/h för det är så in i helvete mycket snö. 10:50 fast vid avfartem till V-H
10:45 Radio Stockholm meddelar att det är stopp vid avfarten mot V-H (No Kidding)
10:50 Tråcklar mig loss och fortsätter mot Nynäs i hopp om att bakvägen till Tungelsta är plogat.
11.05 Avfart Landfjärden (Jo det tog en stund, körde åter i 30 km/h för det var så in i helvete mycket snö.)
11:10 Fast i snödriva 50 meter in på vägen mot Tungelsta. Ringer skolan för 5:e gången och börjar inse att jag nog inte kommer att hinna till nästa lektion heller.
11:15 Börjar skotta runt bilen för att än en gång vända bilen. När jag är klar kommer det en liten van och ska prompt försöka köra om mig och ta sig vidare på vägen, vad händer jo han kör givetvis fast han också. När jag skall prata med honom så kan han ingen svenska och min polska är under all kritik, så med teckenspråk och röksignaler så får vi lov att skotta loss hansbil också. Eftersom det är så in i helvete mycket snö så tar detta ett bra tag.
12:00 LUNCH (Det tar en stund att bli mätt på snö.)
12:30 Kommer det en glad (NOT) skogsbo med jeep och talar om för oss vilka idioter vi är som tror att vi kan köra den här vägen. Jag skäms men polacken är glad.
12:40 Skogsbon drar loss polacken, så jag kan vända och köra tillbaka. Det tar en stund att komma tillbaka ut på motorvägen för att par traveller-bussar har kört fast, men eftersom polisen kom dit och tittade så kom de loss. (Hade föredragit en bärgare eller en plogbil men man får vara glad för det lilla.)
12:45 Ringer skolan igen och får då veta att de tänker stänga för dagen, - Så åk hem med sig du.
13:00 Kör av mot handen för att ta mig hem, men se det gick inte för det var fortfarande stopp mot jordbro så det vart till att vända i rondellen ovanför Riksväg 73.
13:05 Tillbaka på motorvägen för att köra av vi ICA Maxi.
13:10 Avfarten ICA MAxi STOPP igen. En SL-Buss hade fastnat över hela korsningen. Ut med skyffeln igen och tillsammans med ett 10 tal till försöka få loss bussen. Efter mycket om och ett nedkört stoppljus åkte bussen glatt vidare till bussgaraget. Jag vill här passa på att tacka alla de smarta människor som hjälpte till genom att sitta och tuta då och då.
13:30 Pratade med morsan och hon var insnöad för det hade kommit så in i helvete mycket snö. Eftersom jag är en god son tänkte jag att jag får väl rycka ut.
13:35 Statoil - Måste få något mer imagen så tre raska korvar och en julmust ner i magen samtidigt som jag står och tittar på en bärgare och en PLOGBIL!!! som kört fast för det var så in i helvete mycket snö.
13:50 Lämnar bilen mitt ute i gatan (Kände att jag skiter i vad folk tycker om det) för att pulsande ta mig fram till morsan. Skottar upp en gång och rensar lite på baksidan åt henne. Tillbaks till bilen, kommer inte loss men får som tur är hjälp med att putta loss bilen.
14:15 Kommer nästan fram till garaget innan jag kör fast igen. Fram med skyffeln för det har kommit så in i helvete mycket snö medan jag var ute och roade mig. Det tar bara 45 min att skotta en väg och med hjälp av två trevliga grannar så får jag in bilen i garaget.
15:15 Hemma igen efter en hård arbetsdag. Hoppas jag kommer till jobbet i morgon så jag kan få det lite lugnt och skönt.

Ps. Jag tog in skyffeln ifall det har kommit en in i helvete massa snö i morgon. Ds.
 
Hoppas er dag var bättre!

Kommentarer

Lämmna gärna en kommentar:

Namn:
Här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback