Biblioteket.

Efter Pianot gick jag och lämnade tillbaks lite olika böcker från Historia-projectet. Och sen gick jag och kollade på böckerna, och det var så deprimerande. Det tog säkert en 20 minuter innan jag änns hittade en bok som inte såg enormt tråkig ut eller som jag inte redan läst. Skulle precis ge upp innan jag hittade två böcker. Vilket var tur, det är ju deppigt att gå ut från en bibliotek utan att hitta något!

Böckerna jag hitatde var
 och


Puss

Släktträff @ Sätra Brunn


MYS

Överraskning på Ballongberget

I tisdags blev en av tjejerna riktigt övveraskad!

I want to grow older with a girl like you

Efter mysig shoppingtur i några av sthlms Secondhands och matteplugg tsm med Joshua Radin är jag ganska slut nu.
Min favoritsecondhand idag var Humana, i närheten av Maria Torget. De hade lungt det ballaste rummet av alla, ett helt rum fyllt av converse, gamla tjocktröjor från olika amerikanska College, Basket- och Hockeylag. Men det häftigaste av allt var "baseball" jackorna från olika lag, med personliga namn på. Coolast var jackan med namnet Alec på, det finaste killnamnet jag vet. Men färgen var dock inte helt min smak, så jag gick därifrån med denna tröja, som jag letat efter länge!

Puss

Kompisar På Nätet/A Gurls Wurld

Ett av mina nya lovelies är serien Kompisar På Nätet. Det finns 26 avsnitt och alla ligger(låg) ute på SVT-play, och sändes på Barnkanalen. MEN. Den skall icke underskattas! Den är väldigt underhållande och töntig på samma gång. Men jag och Carro älskar den. Tyvärr ska jag nu se sista avsnittet. Jag skulle tipsat er tidigare, för nu har ett par av de första avsnitten försvunnit från sidan, men man fattar ändå ;) Kolla härElsas Mode

Ohohoh! Har läst ut min fjärde bok för detta år! Ligger före, för veckan är inte slut än!

Läste just ut Sofia Fahrmans bok Elsas Mode. Den var underhållande, lättsam och helt okej. Lite för mycket detaljbeskrivningar på mode för min smak, och det kändes som smygreklam varje gång hon nämde ett märke...
Men annars var den bra, rolig, och välskriven, hade lite egen stil sådär på skrivandet det gillade jag!
Rekomenderar denna bok för er som kanske inte läser så mycket i vanliga fall, ni som gillar bloggar och till er som behöver en paus från alla tunga böcker!Kisses!

3 things I hate about today.

1. Jag missar matchen. Om Sverige vinner går de till VM final. VEEM FINAL! Fattar ni? Sveriges. Herrar. I. VM. Final!
2. Jag måste bära med mig skuruväskan hela dagen...
3. jag får huvudvärk bara av att gå in i historiaklassrummet...


Update!
1. Jag han se iaf halva matchen, för vi hade ingen fys. Dock gick. Inte. Sverige. Vidare. 

Ironic

Läs texten. Det stämmer så bra. Och är en grym låt.

An old man turned ninety-eight
He won the lottery and died the next day
It's a black fly in your Chardonnay
It's a death row pardon two minutes too late
Isn't it ironic ... don't you think
Chorus

It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take
Who would've thought ... it figures

Mr. Play It Safe was afraid to fly
He packed his suitcase and kissed his kids good-bye
He waited his whole damn life to take that flight
And as the plane crashed down he thought
'Well isn't this nice...'
And isn't it ironic ... don't you think
Repeat Chorus


Well life has a funny way of sneaking up on you
When you think everything's okay and everything's going right
And life has a funny way of helping you out when
You think everything's gone wrong and everything blows up
In your face

It's a traffic jam when you're already late
It's a no-smoking sign on your cigarette break
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife
It's meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife
And isn't it ironic... don't you think
A little too ironic... and yeah I really do think...
Repeat Chorus


Life has a funny way of sneaking up on you
Life has a funny, funny way of helping you out
Helping you out

Lyssna på låten.
Alanis Morissette – Ironic


1,2,3

1. Kall
2. Trött
3. Huvudvärk

1. Jag blev så kall idag! Det var 15 minus ute. Det var kallt på Odenplan, det var kallt på Jarlaplan. Hörde att miljörådet hade sänkt temperaturen...
2. Så sjukt trött efter första NO-lektionen idag. Vi ska göra ett grupparbete om Universum. Vi har Månen. Det kommer nog bli bra, men jag är galet trött på grupparbeten nu, efter projektveckorna!
3. Huvudvärk. Ja. Efter flera veckor utan smärtan i huvudet kom han och hälsade på idag igen. Hoppas han packar sin väska och åker hem snart!


Puss

Mer Musik, Bättre Blandning.

Mix Megapols slogan "Mer Musik, Bättre Blandning" är den största och mest uppenbara lögn jag har hört på länge. Ett. Mix Megapol har sjuk långa och många reklamer, sedan snackar de massa strunt mellan låtarna. Två. På en timme kör dom samma låt ca tre gånger. Att de skulle blanda var det löjligaste jag har hört. Kommer ihåg en gång i sexan när vi jobbade med skoltidningen och hade Mix på, då spelades Sonja Aldéns För Att Du Finns fyra gånger på 1,5 timme. Seriöst. No blandning.


Det var det jag tänkte dissa idag! 

50 books challenge

Jag och Lina har ju antagit utmaningen 50 Books Challenge. Alltså 50 böcker detta år. Ska bli spännande om jag hinner. På sommaren läser man ju mycket, men annars, ungefär en bok i veckan är ju väldigt mycket. Men jag ska försöka hinna. Lånade därför tre böcker idag, Prom Nights From Hell, Naomi och Elys kyssförbuslista och Hungerspelen, dock den tredje boken, så den ska jag lämna tillbaks igen. Just nu läser jag Naomi och Elys, Cathys Bok och Elsas Mode... Samtidigt... hehe... Så jag har börjat på min fjärde, femte och sjätte bok. Hahah. Ska nog vänta lite med Cathys Bok.

Hittils lästa böcker:
*En Liten Chock
*Min Typ Brorsa
*Saker Som Aldrig Händer

I december lägger jag nog upp en lista på de (förhoppningsvis) 50 böckerna och deras betyg :) Look Forward To It! :)

Bild

She drives a vegetable car


Söt Jenny. Snygg Fru!


Pannkakstårta.Jag och Mathilda delade på browine igår. Såg att det blev lite smygreklam på kvittot där, men se det som ett tips, ganska mysigt, dock ganska dyrt och när de stänger sätter de på hög indisk musik...

Friend Like You


Joshua Radin

Av någon andleding har jag alltid haft något emot Joshua Radin. Jag lyssnade väl pyttelite på någon låt och tyckte inte om det. Tills igår kväll. Han. Äger. Fett. Snodde lite låtar från Jenny, och har nästan bara lyssnat på honom idag. Han är grym! Så mysig och lugn och avslappnande.

Vacker musik och vackra texter

 Här är albumet med bäst låtar enligt mig:
Joshua Radin – Simple Times


Bildkälla: Här

Bildkälla: här

Jag säger bara, lyssna! För ert eget bästa!

FyndARN

FyndARN som Matilda så fint kallade mig. Jag har fortsatt att fynda idag. Gillar denna sena rea starkt!Cathys bok. Boken jag troget har önskat mig varje födelsedag och varje jul i säkert tre år. Nu har jag den. Nu får den banne mig vara bra! Lina sa att hon ska läsa 50 böcker i år. Jag ska lätt göra samma sak! Är uppe i 3 ½ nu. Och nu är det ju den tredje veckan!


Allt gick på 98spänn... inte illa!

Kvällen 22-23 januari


+

+

+

+

+

+

+
=
En Hel Lyckad Kväll!

Bilder

Johanna Lindbäck


Nu har jag plöjt igenom alla Johanna Lindbäcks fyra böcker. Jag. Älskar. Henne. Hon skriver så... äkta på något vis. Och stilen hon skriver på är helt underbar för det mesta! Hennes fyra böcker är En Liten Chock, Min Typ Brorsa, Saker Som Aldrig Händer och Tänk Om Det Där Är Jag.
Personligen tycker jag att hon bara blir bättre och bättre för varje bok. Jag läste Tänk Om Det Där Är Jag och Saker Som Aldrig Händer först, och förväntade mig att En Liten Chock och Min typ Brorsa skulle vara lika bra, blev dock lite besviken, för hon har utvecklats väldigt mycket sen första boken. Min lista ser ut så här:

1. Tänk Om Det Här Är Jag
2. Saker Som Aldrig Händer
3. Min Typ Brorsa
4. En Liten Chock

Och det är precis i den ordningen de kom ut, först En Liten Chock och sen Tänk Om Det Där Är Jag, och den ordningen jag tänkte börja recensera dem.


Vill du se recensionerna och få fler boktips?


316 kr316 kr senare. Ett par skor, Jerns. Två par halsband och en ring Accessorize.


There's a place for us

Trött.

When you smile the whole world stops and stares for a while!


Foto: Ida H


Foto: Jag


22:36

Klockan är 22:36 just nu. Jag sitter och fullkomligt spärrar upp ögonen för att hålla mig vaken. Projektarbetet är i full gång, med det är inte jag. Det ska lämnas in imorgon senast klockan 12:00. Inte en sekund senare. Och tills dess har vi ca 13h och 23 minuter på oss att få allt perfekt. Inklusive några timmars sömn, en halvtimme tillgodo och tiden det tar att skriva ut och ta sig till klassrummet. 

Men ska inte överdriva, det är ganska lungt, vi är nästan klara nu, fixar det sista lilla, layouten och det.

Sen ska jag sovasovasovasovasova! Slut efter träningen är milt uttryckt!

Trött

Innan jag somnade tänkte jag: "Imorgon när jag vaknar kommer det kännas precis som jag just somnat" Tror ni inte att det var det första jag tänkte? Jag trodde först inte att mamma kom upp för att det var morgon utan för att säga godnatt. Kul känsla. Kommer somna i mörkret på Tyrol. Nä inte alls, skolans musikal Cabaret visas idag för oss VRG:are, och den kommer säkert vara grym!

Matsalen där jag sitter nu är full med folk som äter, vad konstigt. Men vi pluggar(Har pluggat) men när jag ser alla andra måste jag nog snart gå och ta en portion. 

Bild från Nyår, längtar tillbaks till snön. Hatar slask!

Kiss!

Svar till Johanna om VRG


Hej Johanna!
Kul att du funderar på Jarlaplan! Måste bara säga igen att det är jättekul att så många funderar att söka till VRG! och ännu roligare att ni frågar mig om råd! Om ni vill kolla på gamla tips, kolla bara kategorin VRG :)
Så till din fråga, jag går själv sam-linjen! Och har egentligen inget estetisk ämne, förutom estetiskt val som alla har, men dock är man ju omringad av alla estetare varje dag, folk som sjunger i korridoren och spelar gitarr mellan lektionerna, men det är väldigt mysigt! :) Sam programmet är verkligen väldigt bra, och väldigt sammigt, så jag tycker verkligen du ska välja det som första val!

Hoppas du fick hjälp!

Vinst

Härligt med vinst. Äntligen. Tio bollar mer, efter 7-7 i halvlek! Stark jobbat tjejer!


Sörjer MTV

Nu har ComHem (som jag inte gillar annars heller) bestämt sig för att ta bort MTV ur vårt utbud. Fattar ni? Aldrig mer "MTV Cribs" "MTV Unplugged" "MTV PUSH" "Miami/LA Inc" "16 and Pregnant" "My Sweet 16" "Pimp My Ride" "MTV MUSIC AWARDS" "MADE" "NEXT" "Room Raiders",  alla skumma b-filmer, alla musikvideor, all ny musik man får se och höra, alla intervjuer, alla live konserter, jag skulle kunna hålla på i evigheter. 

Sörjer på riktigt. Det är som att de tog bort typ 3:an. Nästan iallafall.

Hemskt.

Stämmer in på mig! Bild: Här 


Daniel Adams-Ray+Viktor Rydberg

Tog en pluggpaus, och tänkte ta reda på lite mer om Daniel Adams-Ray. Kände att jag inte visste något om honom, och sen vips blev han världens sjärna och hans album blev framröstad till "Årets album" och jag vet inte vad. Och jag insåg att jag missat väldigt mycket. Han är född i Nairobi, blev mobbad och utsatt för rasism när han var yngre, men det som förvånade mig mest var att han var med i Snook (Hur kan jag ha missat detta? :O) tillsammans med Oskar Linnros, som båda tydligen gick på Viktor Rydberg Gymnasium, där de träffade varandra! Visste ni det? Hallå, han har gått på min skola (antar jag, eftersom att båda sjunger?)!
Något annat som jag dock visste var att han även är kläddesigner och har märket Lagom :)


bildkälla: här

Svart, vitt och allt däremellan
Bildkälla: Här

Bästa låten?
Självklart Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan men även Daniel Adams-Ray – Lilla lady

Ja titta vad man kan hitta när man surfar runt lite, man lär sig nått nytt varje dag!

Fredag m Mathilda

Vi gjorde inte så mycket, satt mest och kommenterade människorna som gick förbi, så ni får se lite bilder istället! :D
Söt tjej där va?! :D

Koncentrerad på fotona i plånboken...Kreativa, estetiska och kontnärliga bilder by Mathilda

Äkta burger king bild.

Hamburgepapper.

Alla bilderna är tagna av mig eller Mathilda!

Det var typ allt, det ända som inte dokumenterades var en cookie till efterrätt och shoppingen :)

Project

Idag känns det som att vi verkligen kom någon vart med projektet. Äntligen! Jag har börjat på min "stora" text och skrivit klart min "lilla" del. Känns väldigt bra! Satt i skolan hela dagen, bra med hjälp från kompisar, som dock hade det lite jobbigare, på andra plan.

Tacos i skolan. Kunde inte undgå att äta först en med Caroline, och sen två med Mathilda en timme senare. Trots det var jag utsvulten när jag kom hem tre timmar senare, vilket matvrak jag är!

Imorgon tror jag jag skippar skolan, kan koncentrera mig bättre, och då går inte drygt 2h åt att åka fram å tillbaks :)

Har inte mycket mer att säga, förutom:
GAHHHH VAD SKÖNT ATT NÅN VINNER IALLAFALL!
(bakgrund: vi förlorade, stort, igår. Idag vann Sveriges herrar mot Chile i VMs första match! :D)

Hivar upp lite bilder från idag också:


Tjingeling

Onsdag

Denna onsdag har böjade på kulturhuset, i en mysig gunstol satt jag och pluggade md utsikt över ett snöigt plattan!
Sedan lunch på skolan och efter det fika med Mathilda på café 6o på sveavägen. Mysigt ställe. Sen kom min grupp och vi småpratade lite ordnade upp lite grejer, och det känns äntligen som vi kommer någon vart! Sen fick jag och Mathilda religionsundervisning av mina gruppmedlemar mkt interessant!Dagens pluggutsikt! :D 
Puss

Biblioteket

Efter kanske en timmes planerande på Mc Dondals på Odenplan sitter jag nu på Forum Bibliotek och läser om Karl Den Store. Om ni har nån info, tveka inte att berätta det! Kan vara allt, en bok, en websida eller bara info! 
Vi var på stads biblioteket. Gissa om just den hyllan var grymt ut plockat. Sen böckerna och frankrikes historia var på... franska... hehe. Så det blev rejält misslyckat. Hoppas verkligen att vi hittar nånting. Jag har Ekonomi. Jag kan ingenting ocm det, och jag hittar inget heller.
Iallafall gillar jag miljön på bibblan. Tyst. Lungt. Massa böcker. Man är ensam med sina böcker och med sin dator, jag känner mig proffsig! Alla tror säkert att jag sitter ock skriver på min uppsats nu. But they are wrong ;)
Stadsbiblioteket känns ännu proffsigare, men där fanns ju inga böcker så ingen idé

Jag och Mirre bokade studie rummet på bibblan. Bra idé! Tyst, men vi kan ändå prata med varran utan att störa andra! :D

Duktig tjej!

Mirre pluggar matte!

Haha nu ska jag fortsätta!
Puss

No comments

Lämnar bara dagen som den var. Inte en höjdare direkt.

Tänker dock berätta om något mycket, mycket roligare! Jag köpte Elsas Mode -boken- här om veckan, och har nu börjat läsa den på riktigt. Och den är väldigt bra, ett bra byte mot alla seriösa och/eller fantasyböcker. Boken handlar om Elsa som måste flytta tillbaks till Sverige efter 4 underbara månader i New York. Efter några dagar i Borås bestämmer hon sig för att flytta till Stockholm med detsamma. Där startar hon en modeblogg, Elsas Mode. Sedan får man följa Elsa i Sthlms djungel, allt från Fashion Week på Berns till kändisar och heta restauranger och nattklubbar. Trots att hon är helt pank lyckas hon ändå driva en mycket framgångsrik blogg, samtidigt som hon dejtar designers och festar hela kvällarna.
Boken låter rätt ytlig, jag vet. Men det är en del av charmen. Men det bästa (och det sämsta) är att jag får hela tiden enorma, hopplösa "Längtatillbaka-anfall" till New York. Vill dit igenigenigenigenigenigen! Är helt fascinerad av hur en bok kan ge en sådanna "begär". Haha får nästan ont i hjärtat för jag längtar så mycket. Kände mig verkligen heeeelt hemma i den staden. Låter lite klichéartat, men så sant!


Källa: Norsteds

Btw, ska du till NY snart? Här finns riktigt billiga märkesvaror! Missa inte!

Källa: Fashonista.com
Har allt från skor och kläder till bikinisar, smycken och parfymer!


Tjingeling!

I plan my day

Bjuder på en sista bild innan sängen skriker på mig!Underbar

Utbytesstudent

Som ni förmodligen inte visste, som bara några få kände till, är att vi skulle få en utbytesstudent. Fattar ni vad häftigt! En alldelens egen storasyster. Iallafall så kom hon i efetrmiddags, vi hämtade henne på arlanda och åt pizza i stan. Mycket svenskt... hahah! Hon verkar som en helgo tjej. Väldigt rolig och social. Tummen upp! Tror detta kommer bli väldigt väldigt spännande! :D


Vi hör senare!

Neon Trees

Ohoh I want some more, ohoh what are you waiting for? - Första raderna i en ny låt jag hittade på MTV:s PUSH.
Låten heter Animal med ett relativt nytt band, detta är deras första låt tror jag, som släpptes i slutet på 2010 (?)

Kände att det var dags att uppdatera lite på musiksidan, och denna låt är just nu min drog. Ser fram emot att se (höra) mer av de här 4 amerikanarna.

Okej, jag sökte lite på bandet och insåg att jag hade helt fel. Bandet startade 2005 i Utah, ganska kända "hemma". Sedan 2008 var de förband till flera av The Killers spelningar. Sedan i mars släppte de sitt försa egna album, Habits. Sedan i april släppte de Animal. Hur kan jag ha missat? :O Jaja, då vet jag att det säkert kommer mer! Det här banet är på väg uppåt kan jag lova, jag känner på mig att det kommer bli något stort av dem! 

Bildkälla: här

Spotify? Lyssna här: Neon Trees – Animal
Annars, lyssna här:


This is it! Tipsa gärna om grymma låtar! Och säg gärna vad ni tykte!

Planen för idag


lonley boyyy

Det är jag fast tjej. Hahah skojja. Fast just nu är jag lite ensam... ensam och hatad av alla!!!! :( Näärå skojja!


Har ont precis överallt. I hela kroppen. Ni fattar inte. Det första jag tänker på på morgonen är "Aj faderuttan vad ont jag har överallt!"

Hahah onödig info.

Nu ska jag se gosip girl med mina nypoppade vänner! Bye!


It's me again

Hej. Hej. Hallå. Hallå.

Jag gör ingenting. Eller jo. Jag har slappat väldigt framgångsrikt, med gossipgirl och "Saker som Aldrig Händer", en bok av Johanna Lindbäck. Mycket bra. Adina var här en stund, men nu ska hon jobba. Känns som hela dagen går ut på att jag ska på träning ikväll. Går inte att planera något på riktigt...


Bildkälla: här

Jaja. Nu ska jag fortsätta GG:a

Puss

Ett dygn med Mathilda

Ett dygn med Mathilda. Vi möttes i stan lite innan tre igår eftermiddag. Gick på George's och åt scones, mumsigt! Rekomenderas! Sedan, efter ca två timmar där, begav vi oss mot sergel, handlade godis, och satte oss rätt tidigt i salongen. Efter mycket reklam och trailers började filmen Easy A. Sjuuuukt rolig film, jag typ dog av skratt flera gånger! Rekomenderar alla att gå och se den, iallafall unga personer. Härlig film säger jag bara! :D

Bästa trailern:
http://www.sf.se/filmer/film/10003036/Easy-A?1 

Bildkälla: Snackisar


Sedan åkte vi hem till mig, myste, snackade med några väldigt random snubbar innan vi gick och la oss. Vi vaknade klockan 12, men somnade om till ett. Bra jobbat där! hahha. Sen runt tre åkte Mathilda hem igen i snö kaoset.


Det var mitt dygn. Hur har ni haft det?


baby i like it

En Varma Koppen, Hallonpaj med vaniljsås, Elsas Mode, en Jacqueline och en Träning senare sitter jag här framför bloggen och har inget särskilt att skriva. Jag ska iallafall se Easy A med Mathilda imorgon, det ska bli väldigt kul ;) Sen ska jag svänga förbi bibblan och låna + lämna tillbaks en bok.


That's it

Bjuder på två bra låtar under tiden:
Linnea Henriksson – Hope There's Someone
Glee Club Singers – Beth (Made Famous by the cast of Glee)Kisses!


Fotografiska

Var på Fotografiska Museét idag för första gången. So totally worth it! Jag såg utställningen "Fashion!", har ni tid i morgon tycker jag verkligen att ni ska gå och titta på den, sista dagen då! Den utställningen var helt underbar, det fanns så många hätiga, fina, coola bilder, och några som var lite extra. Jag märkte att de fotografer jag tyckte mest om var Man Ray och Horst P Horst. Och svensken Camilla Åkrans

Några av mina favoriter av Camilla Åkrans (Nägra av mina favvosar överhuvudtaget från utställningen)

Man in Town 2- hittad här

Man in town 1 - Hittad här

Claudia - Hittad här


Detta själv porträtt av Man Ray gillade jag också väldigt mycket! Hittad här
Åh så fina!

BARA SÅ NI VET, JAG ÄGER INGA BILDER, UTAN HAR LÄNKAT TILL DÄR JAG HITTADE DEM.

TopTre2010

1. New York. Kan det vara något annat?
2. Twilight Fanevent. Otroligt.
3. Prag med Fridah. En av de roligaste semestrarna någonsin!

+ En liten bonus, jag kom in på Viktor Rydberg, mitt förstahandsval!

December

Den enda månaden kvar är december:

Twisterkungen!

Vrgs luciatåg lånad av

Bästa vänn fyllde 16!

Färgade håret ;)

Träffade Kat von D

Eclipse kom äntligen ut på DVD

Sen kom Österrikarna, och äntligen fick vi underbart bröd igen!


Fick två lotter, som jag vann 160spänn på :D

Kusinerna ;)

Julafton kom snabbt! 

Kungsan!


Rizellarna kom fast minus 1


Nyårsbilderna kommer senare!

GOTT NYTT ÅR

WOHO säger vi nu till 2011 :) Detta år blir awesome!!!


Ha en underbar kväll! :)