London 2013

England. London. Egham. British Airways Stockholm Arlanda - London Heathrow. Två på vägen dit, tre på vägen hem. Det var en av de bästa resorna i mitt liv, och att komma hem till vardagen var jobbigare än vanligt. Orkar du inte läsa mycket är det lika bra att sluta nu. Men du kan ju i alla fall kolla på bilderna.
 
Det är allt för sällan, men ibland kommer jag på hur lyckligt lottad jag faktiskt är. För det första bor jag i Sverige, har haft en bra uppväxt och en underbar familj. Jag kan gå i skolan och har en framtid. Men till allt detta har jag världsbästa vänner. Inte bara Mathilda och Nadine som det här inlägget till mesta del kommer att handla om, utan vänner jag sen jag var pytteliten, vänner jag lärt känna i skolan och vänner jag fått genom kyrkan. 
 
 
Innan jag åkte visste jag ju inte hur det skulle bli. Det enda jag visste var att vi skulle spendera fem dagar i London och att vi skulle bo i en förort med 41 minuter in till Waterloo, i Nadines brorsas hus. Det var lite oklart om vi skulle vara ensamma eller inte, men tillslut var alla killarna utom brorsan hemma i huset och vi skulle få låna det största rummet, med störst säng också. Visst har jag sovit över hos Mathilda massa gånger, men inte med Nadine, och att sova över en natt och umgås i skolan är en annan grej en att leva tillsammans 24h om dygnet. I fem dagar. Så jag visste helt ärligt inte hur det skulle bli, men antog att det skulle bli asbra, med tanke på vilka jag åkte med. Det blev bättre. Nadine och Mathilda är sådana där kompisar man inte tröttar på och behöver lite luft från efter någon dag, utan det blir bara bättre och bättre ju längre tid man är tillsammans. När vi kom hem hade vi alla (hoppas jag, iallafall hade jag) abstinens ifrån varandra och gruppsmsade massor. 
 
 Eftersom att Nadine redan var där med sin mamma var det jag och Mathilda som tog oss an Arlanda måndag morgon. Vi hade gott om tid och grundade med Starbucks-häng och allmänt peppande! Flyget gick super och vips var vi på bussen (efter en timmes väntande hehe) mot Egham. Vi hade bara ett problem, och det var att vi inte visste vart vi skulle gå av. Efter flera snack med busschaffören inser vi att vi åkt för långt och får kliva av och vänta ytterliggare 40 minuter i kall blåst på bussen. Det var väldigt vackert där dock. När vi efter många om och men, efter hjälp av en britt på bussen, en chaufför som önskade oss Lycka till på svenska och en trevlig britt på stationen hittade vi till huset. Som var tomt. Nadine hade gått för att säga hejdå till hennes mamma och bror och vi fick vänta ännu mer innan vi kom in i huset. Tillslut var vi dock inne och fick ett stort rum med egen dusch och badrum och en säng vi alla fick plats i. Vi träffade två av de fyra kvarboende killarna den kvällen och båda var verkligen jättetrevliga, vi (eller jag åtminstone) trodde att de mest skulle säga hej och hejdå liksom. Den kvällen handlade vi, promenerade och åt pitabröd med hummus och guacamole.

 
 På tisdagsmorgonen gick vi upp tidigt åkte in till Oxford Circus och började shoppingen. Topshop, Abercrombie & Fitch, Forever 21 och Victoria's Secret klämde vi första dagen, plus att Mathilda hittade sin studentbalsklänning! Och vi letade alla efter varsitt par Nike skor, men kom alla hem tomhänta till Sverige haha. Lunch på Nando's (som jag och Nadine längtat!) och helt slut åkte vi hem igen och beställde home delivery pizza. Medans vi käkade kom killarna hem och vi träffade en tredje (svensk) kille plus några av deras kompisar. De spelade mest FIFA medans vi åt och pratade.
 
 
 Onsdagen tänkte vi vara fett smarta och åka in tidigt, gå på Primark först innan frukost och innan det blev kaos och sen käka. Det började med att vi ändå fick vänta på stationen för att biljettpriserna sänktes typ två tredjedelar efter klockan 9, och sen in i kaoset på Primark. Vi åt först klockan halv två på KFC (som jag och Nadine hade längtat hit också!!) och jag var trött, irriterad och vrålhungrig, men är man inte med familjen får man uppföra sig haha. Lite mer shopping, ett museibesök där vi såg en tavla Mathilda arbetat med (Gungan) och annat fint. Vi åkte hem, lämnade av oss och fräschade till oss och träffade den sista killen av de fyra (tvilling till svensken) innan vi åkte tillbaks till Jamie Olivers restaurant Barbecoa, där vi åt fantastiska hamburgare samtidigt som vi såg ut över St Paus Cathedral genom panoramafönster. Ett par jättesköna servitörer tog fotot och skojade runt haha. Är ni i London är det verkligen ett tips, var där med Mathilda och hennes föräldrar förra året också! Dock var hemresan hemsk, vi var supertrötta och jag hade fått ont i halsen. Att gå vägen från stationen hem till huset var vidigt, kändes som den aldrig tog slut och att jag blödde i halsen...
 
 
  Sista riktiga dagen var torsdagen. Upp tidigt som vanligt, stor-frukost på Le Pain Quotidien i Notting Hill med underbart bröd och Speculoos -bread spread vilket var så fantastisk att jag vet tvungen att köpa med mig lite hem. Jag köpte Reese's jordnötsmör också hehe. Och Munchies! Tyvärr snö-regnade det så vi gav upp planen att strosa runt i Notting Hill och... åkte tillbaks till Oxford Street och shoppade haha. Men Nadine hittade sin studentklänning, så det var verkligen värt det hela! Sedan åt vi afternoon tea på Liberty som är ett rätt gammalt lyx-varuhus som ser ut som ett tyskt hus faktiskt. Det var riktigt gott, deras brownies alltså!
Sen åkte vi hem, Mathilda tog det lungt och vilade sin förkylning medans jag och Nadine gick upp till universitetet Royal Holloway och kollade. Det var helt fantastiskt. Campuset  och huset med sovsalar och matsalen såg ut som Hogwarts och tydligen har scenen där Professor Moody förvandlar Draco till en iller spelats in där, wow kände jag som nörd haha. På kvällen packade vi, hängde och snackade med två av killarna, käkade nutellamackor och hade det allmänt bra. Vi sov inte så mycket den natten hehe så vi var alla lite döda när vi tog oss till flygplatsen dagen efter, men kvicknade till på planet och ville verkligen inte åka hem. Vill bara tillbaks och önskar mig massor att jag skulle kunna få möjligheten att studera där. Fatta att bo tillsammans med asbra kompisar i ett hus tillsammans och hänga på det campuset!
 
 
Det var verkligen en grym resa och jag är verkligen tacksam över att vi fick chansen och det blev av nu innan vi splittras efter studenten och allt! Och det det blev så över förväntan var underbart! Saknar det massor, nu är det bara att kolla på bilder, dra internskämt och längta tillbaks! Hugs (and..) till er Nutty-bitches
 
 
 

Kommentarer
Mackan säger:

åhhhhh <3<3<3<3<3<3<3

2013-04-10 | 10:01:42
koffe säger:

trevligt vare' ;)

2013-04-11 | 21:35:33
Anonym säger:

Galet avis!!!!!! Vill också! P&K från kusin vitamin

2013-04-11 | 22:46:05

Lämmna gärna en kommentar:

Namn:
Här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback