SACO (KAOS) mässan

Jag har vidigt ont i benen just nu. Fötterna värker, axlarna och ryggen är stela, huvudet dunkar och knäna säger emot. Jag är ommöjligt ännu mer förvirrad nu än innan. Jag vill läsa Tekniskt Basår på KTH, Juridik i Uppsala, Global Management i Österrike, jag måste plugga i USA samtidigt som jag vill plugga i London. Jag vill göra mitt Au Pair år och åka iväg som volontär, jag vill plugga till idrottslärare och bli kriminolog, vill gå lumpen och läsa till Polis på Polishögskolan. Kan man bli mer förvirrad?

Jag var där från klockan 10 ungefär till klockan 17. Sju timmar trängdes jag, inte bara med gymnasieelever från Stockholm, utan hela Sverige. Varför var du där så länge undrar vissa? Jag behöver tid att prata med alla olika inriktningar jag kan tänka mig, olika skolor och få information, samtidigt som jag måste bearbeta den. Jag kan inte springa från ett universitet till ett annat, hämta broshyrer och läsa allt hemma sen. Så vid 15 ungefär blev det avbyte, och jag hängde med Fridah istället för Mathilda, Nadine, Caroline Å, Isabelle och Helena, som jag gått runt med! Jag och Nadine hängde mest på utlands-delen, båda lika taggade på utlandsstudier, med Mathilda kollade jag svenska universitet som Uppsala och Lund, Caroline och jag var vid KTH (fortfarande drömskolan) och jag och Fridah hörde med lite fler utlandsstudier, volontärarbeten och försvarshögskolan. Jag och Nadine var också vid Polishögskolan. Jag är så taggad på polisyrket efter det! För det första var killen vi snackade med grovt snygg, rolig och vältränad (tänk er en skola med massa välträndade killar, lumpen fast roligare). Men han berättade så mycket som verkade roligt och intressant, tyvärr suger lönen, arbetstiderna och intagningskraven är nästan omöjliga... 
Just nu är jag mest inne på linjer som Juridik och Business/Managment/Marketing och fortfarande pyttelite på Tekniskt Basår och sen vidare till Ingenjör med inrikting Miljö och Energi. På ett sätt känns det som att jag kommer sitta där med 50 och undra varför jag inte läste till ingenjör, på ett annat sätt känns det som om jag inbillat mig att jag tycker det är roligt, och det känns inte som att jag kommer klara av det. Samma med Juridik, det har jag tänk på så länge, men kanske vill jag inte det egentligen. Just nu känns Management-programmet roligast, men det ändras snabbt ju. Åh, så förvirrad. Om jag skulle välja idag skulle jag ta med mig Nadine, sätta mig på flyget till London, söka till Royal Holloway University of London och läsa Management där. Men imorgon då? Eller om ett halvår?
 
Varför finns det så mycket att välja på??

Kommentarer

Lämmna gärna en kommentar:

Namn:
Här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback