21 December 2012

Den 21 December närmar sig med stormsteg, och en del tror att världen går under. Mayaindianernas kalender tar slut då, och därför tror många att världen går under. 3 dagar innan julafton? Hur tänkte de? Nej, men skämt åtsido, jag tror faktiskt inte jorden går under. Jag lärde mig det här i sexan (alltså ca 6 år sedan) och då kommer jag ihåg hur vi alla skrev upp det i våra bänkar, för att år 2012 den 21 kunna säga till omgivningen att jorden går under idag. Sen kom 2012 och hela världen visste om det. Men vi lärde oss också samtidigt att Mayaindianernas kalender tar slut, men den börjar också om igen... Så med detta som grund, plus att det står i bibeln att ingen, varken på jorden eller i himlen, kommer att veta när jorden går under, så tror jag inte på att världen går under. Däremot tycker jag att all uppståndelse kring förutspådda undergångar är bra, då det drar uppmärksamhet till de problem vi faktiskt har här på jorden, som tillexempel miljöförstöring, som kommer att kunna bli jordens undergång.
 
Men, det är ändå alltid lite spännande, och vi vet ju faktiskt inte vad som kan hända. Så därför tycker jag att vi alla borde vara lite modiga och göra något vi annars inte vågar, bara för att vi har ju inget att förlora om jorden går under! 
 
Sen såg jag en rolig post på facebook, om anledningar till varför jorden faktiskt bör gå under, vilken jag tyckte var humor:
 
Två dagar kvar, och tillsdess får vi se 
 
 

Kommentarer

Lämmna gärna en kommentar:

Namn:
Här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback