Modfällda

Det var två modfällda personer som pulsade genom snön från Sarvträsk. Efter att ha anlänt till skolan som två snömänn, druckit en halv flaska Julmust och för att sedan gå ut i snöstormen igen med 9a-klasserna och dränkas av snö innan de kom till busskuren. Där utbröt snabbt ett snöbollskrig och vi väntade i ca en halvtimme på en buss. Men även om de var kalla och blöta var de glada och förväntansfulla allihop. Tillsist kom en röd bus med nummret 444 och texten SLUSSEN. Klasserna utbröt i ett gemensamt BUUUUUSS! Alla sprang mot bussen, lättade över att äntligen får komma iväg. När vi kommit några meter och alla satt sig ner ropade chauffören ut i högtalarna: Jag beklagar men denna bussresa slutar i Centrum. Alla bussar har fått order att köra in i garaget så tyvärr måste alla gå av i Centrum.
Hela bussen lät höra ett högt VA? och sedan ett högt mumel av hur ska jag komma hem nu? Jag kommer inte hem! JAAA! Slutar vi? Neej, jag ville ju bada!
Det sistnämda lät två av klasskamraterna de andra få höra och gick ledsna av bussen i Sarvträsk. På vägen hem klagade de högt över situtionen och sparkade i snön. Det var fortfarande blöta och kalla, men istället för att vara galda och förväntansfulla var de besvikna och modfällda.

Det var nog den ända gången den yngsta av tjejerna hade sagt att hon inte ville ha mer snö.

Kommentarer
Adina säger:

Fint skrivet! <3 Ja, suck, när vi äntligen skulle komma iväg, så förstör den härliga snön allt...:(

2009-12-17 | 12:15:12
Bloggadress: http://miadina.blogg.se/

Lämmna gärna en kommentar:

Namn:
Här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback